Udendørs bryllup

Udendørs bryllup. Ordet i sig selv kan virke afskrækkende for nogen potentielle brudepar i Danmark, der har ordene “robuste, vejrbidte” i den nationale hymne (sådan da). Og det er sandt, at Danmark er et land med en masse skiftende vejr, og et sommerbryllup er ikke nødvendigvis en garanti for at få godt vejr på dagen.

Men fordelene for fotografen er enestående ved en udendørs vielse. Både lyset og omgivelserne er noget helt særligt ved sådan en vielse.

Som fotografer har vi været vidner til mange smukke udendørs vielser, og vi kan roligt sige, at ingen af de brudepar vi har fotograferet har bagefter fortrudt den beslutning.

I udlandet er det blevet meget almindeligt at blive gift udendørs

I udlandet er det blevet meget almindeligt at blive gift udendørs. Når vi nu engang bor i et land, hvor vejret kan være så uforudsigelig, kan det være smart at have en mulighed for en plan b i tilfælde af, at det skulle blive meget dårligt vejr på dagen for brylluppet.

Det kan være en god ide at have et telt e.l. i baghånden, ponchoer og parasoller til gæsterne, så ingen bliver våde. Men husk, at en smule dårligt vejr ikke er farligt, og det kan give lige så gode billeder som en herlig solskinsdag.

Set fra bryllupsfotografens synspunkt

Set fra bryllupsfotografens synspunkt, er der mange fordele ved udendørs vielser. Du behøver ikke at tænke på de mørke kirker med svagt lys, hvilket betyder, at du hele tiden har gode lysforhold, som vil resultere i langt bedre billeder.

Fotografen vil normalt have meget god plads at bevæge sig på, hvilket betyder, at der er gode muligheder for at få billeder fra flere vinkler, og det er nemmere at få billeder af brudepars og gæsternes reaktioner, detaljer, osv.

Læs mere om borgerlig vielse her

Når det kommer til udendørs vielser

Når det kommer til udendørs vielser, er det anbefalingsværdigt på forhånd at tjekke, hvad love og bestemmelser, der gælder for det sted, i ønsker at gifte jer. Skal i holde et, borgerligt bryllup, eller ønsker du at blive gift af ved en præst?

Det begynder at blive mere almindeligt, at i kan finde nogen, der vil vie jer udendørs, men der er stadig mange præster, der ikke ønsker at vie par andre steder end i kirken. I skal kontakte det enkelte præst kontor, og så er det op til den præst, om han eller hun er åben for at vie jer på en af jer angivet lokation.

Læs mere om bryllupsfotos i KBH

Hvor kan man holde udendørs bryllup?