Vi ved, at det kan være noget af en udfordring at planlægge et bryllup

Der er mange detaljer, der skal være på plads inden den store dag. Vi har været til stede ved bogstaveligt talt hundredevis af bryllupper og ved, hvad der kan være en god idé at tænke over, når i er ved at tilrettelægge en uforglemmelig bryllup fest.

Denne guide er opdateret med jævne mellemrum. Vi anbefaler, at du gemmer denne side, så kan du komme tilbage her for mere inspiration senere.

FØR BRYLLUPET

Prøv ikke at lade planlægningstiden forud for brylluppet blive en kamp. Start jeres planlægning i god tid, og du vil indse, at det enkle ofte er det bedste. Både når det kommer til styling, bordpynt, blomster, kjole, osv. Lad forberedelserne, blive til sjove og gode minder – ikke hårdt arbejde 🙂

Vær ikke bange for at arrangere et lille bryllup, hvis det er det i drømmer om. Inviterer ikke en masser mennesker, bare fordi i føler, du bør eller skal, men fordi i vil have dem med, når i fejre kærligheden til hinanden.

Tænk ikke så meget på traditioner og forventninger, når i bliver gift. Brylluppet er JERES særlige dag, og i skal nyde det! Gør det til den fest, i drømmer om!

Prøv så vidt det er muligt at afsætte alle de små som store opgaver, på jeres bryllupsdag. På den måde, kan i meget bedre slappe af og være til stede i øjeblikket, i stedet for at bekymre sig om dig over ting, der bør gøres.

FØR BRYLLUPET

FORBEREDELSENE FØR VIELSEN

Tænk på omgivelserne og hyggen omkring forberedelserne. Find et sted med store, dejlige vinduer, der giver et bedre lys og bedre billeder. Tag forlovere eller brudepiger med til forberedelserne, lad dem hjælpe dig med påklædningen og lad dem være en del af forventningen.

I kan vælge at lade forberedelsen stå, enten i hjemmet, på et hotel eller i et dejligt værelse på feststedet. Der, er ofte bedre lys og ikke så mange forstyrrende elementer som i en frisørsalon, og der er også mere plads til manøvre, få en bid at spise og generelt bare en bedre stemning end hos en frisør hvor der kan være andre kunder tilstede.

Inden fotografen går igang, bør i fjerne rod, tasker, ledninger og lignende i det rum, hvor forberedelserne skal foregå. Husk at fotografen fanger alt hvad der er tilstede i rummet på dagen.

Hvis både bruden og gommen, har forberedelserne hver deres forberedelse på den samme lokation, for eksempel på det samme hotel, vil dette gøre det langt nemmere for fotografen at få gode billeder af jer begge og endnu vigtigere mange flere billeder. Fotografen slipper for at køre fra sted til sted. Det vil også give en mere sammenhængende stil i jeres fotoalbum.

Tænk på, hvad du som brud har på dig under selve forberedelse. Du behøver ikke at pynte dig, men ankom blot i simpelt tøj i neutrale farver, eller en sød og behagelig kjole. Det giver ofte bedre og naturlige billeder end en udslidt joggingdragt.

Hvis du ønsker flotte detalje billeder af kjolen, invitationer, ringe og sko ved forberedelserne,Så sørg for det ligger klart når fotografen ankommer, så vil fotografen altid sørge for, at det bliver fotograferet. Find gerne et godt sted kjole kan hænge med god lys (et stort vindue på en bøjle) og vælg en smuk bøjle!

Brug noget tid på at lave en god playliste til de forskellige del af dagen, der starter allerede ved forberedelse! Musik skaber god stemning, og kan berolige enhver og hjælpe med at forme minderne fra din dag, når du hører de samme sange igen.

VIELSEN

Tag dig god tid i alt, hvad du foretager dig under og efter vielsen. I må ikke stresse. Sørg for at trække vejret med maven. Gå langsomt frem. Tag jer tid til at kigge på hinanden. Kig på jeres gæster. Nyd øjeblikket. Alt dette bidrager til at sikre, at du får en bedre oplevelse, og du vil få bedre billeder fra dagen.

Mange brude klamre sig til sin brudebuket både ved indgang og udgang af kirken af ren nervøsitet, og holder derfor buketten næsten op foran ansigtet. Hold den ved hofterne, det ser mere afslappet ud, og både gæster og fotografen kan bedre se dit ansigt!

Hav tillid til fotografen. Hold fri, nyd det og vælg et bryllup fri for kameraer og mobiltelefoner, og lad gæsterne få at vide at de får muligheden for at opleve øjeblikket igen, gennem fotografens øjne og ikke gennem skærmen på en telefon.

De bedste billeder af ægteskabsindgåelsen og ringpåsættelsen får i hvis i husker at vende jer mod hinanden (tå mod tå) foran alteret og ikke med ryggen til gæsterne.

Hvis i holder et udendørs bryllup, så tal med fotografen på forhånd, hvor og hvordan i bør opsætte “alteret” og hvilken vej i skal dreje, så bliver jeres billeder fra vielsen bare SÅ meget bedre! Det giver ofte bedre billeder i skyggen, eller i modlys end i direkte sollys. Husk at baggrunden også har meget at sige. Og være ikke bange for en smule regn. Det kan faktisk super cool og stemningsfulde billeder, hvis i har sørget for matchende paraplyer, eller regnponchoer til alle gæsterne!

Skal i have en solist i kirken? Anbefaler vi i dette tilfælde at have et solistindslag efter vielsen. Når i sidder ved siden af hinanden og kan holde i hånd og nyde det øjeblik sammen.

BRYLLUPSBILLEDERNE

Vi har lært så mange ting om bryllupper og fotografering gennem tiden. Vi som fotografer synes billeder hvor brudeparret står og glor lige ind i kameraet virker alt for stive og opstillede. Det behøver vel ikke være sådan? Når miraklet er sket, at to mennesker har valgt at satse deres liv på hinanden, hvorfor skal vi se på opstillede og stive ansigter, der stirrer direkte ind i et kamera. Lad os hellere fange kærligheden mellem jer – hvem i er og hvad i føler for hinanden. Det vil give jeres billeder en helt anden dybde og værdi for jer efterfølgende.

Beslut jer allerede før brylluppet hvem, der skal være med på billederne længe før brylluppet. Lav en liste over, hvem der skal være med og fortæl personerne, at de skal fotograferes, f.eks. før middag. Det er ikke fedt, når en onkel løber febrilsk rundt for at finde bedstemor og bedstefar, mens alle andre er linet op og venter. Ved at skrive det ned på forhånd og give informationen videre til de berørte parter, så er familiefotograferingen gjort på få minutter.

Her er nogle forslag til opstillinger:
  • Brudepar, forældre, søskende, bedsteforældre
  • Brude par, forældre, søskende
  • Brude par, forældre

Før du fastlægger tidsplanen for dagen, bør i snakke med fotografen om den mængde af tid, der bør afsættes på dagen til de planlagte bryllupsbilleder. Har i god tid, så slipper i for at stresse rundt.

Jeg vil anbefale bruden at have ekstra sko med under selve fotograferingen, så hun formår at gå i nogle ujævne terræn, skulle de blive nødvendigt for at komme frem til den bedste lokation. Desuden er det ganske praktisk, hvis det regner!

Sørg for at medbringe forfriskninger. Eller endnu bedre: sørg for forloverne arrangere dette. Der kan være gået lang tid siden i fik jeres morgenmad og der er stadig en god tid til aftensmad. Hvis du er nervøs, får du måske ikke så meget mad som ellers. Sørg for at holde dit blodsukker stabilt. Det hjælper både på energi og humør.

Hvis i planlægger et vinterbryllup; husk, at solen går tidligt ned, hvis i ønsker at tage billeder udenfor, mens det er lyst, kan det være en god idé at vælge et tidlig bryllup eller vælge at tage bryllupsbillederne før vielsen.

Hvad med at tage jeres officielle bryllupsbilleder en helt anden dag? En bryllupsdag går utroligt hurtigt, og de fleste vil gerne have mest mulig tid sammen med gæsterne og nyde dagen. Det er okay nok at tage et par portrætter på selve dagen bare for at fange stemningen, men det kan være fordelagtigt at udsætte det store “foto shoot” til en anden dag. Så kan i vælge en eller flere drømme lokationer, tage billeder på eftermiddagen eller om aftenen, når lyset er på sit smukkeste og tilbringe en fantastisk tid sammen. Herudover, behøver du ikke at være bange for den kjole!

RECEPTIONEN

Sørg for i har tid til at få snakket med gæsterne, sørg også for at der er god musik, og ikke mindst skære og spise bryllupskage mens i mingeler mellem de inviterede! Bryllupskagen er en måde at spare penge, så slipper i for anden fingermad etc, og gæsterne har altid lyst til noget godt. Desuden forsvinder bryllupskagen lidt, hvis der er for mange andre kager. Ved at have tid til at hygge / spise kage med gæsterne, får i nogle flotte og naturlige billeder af jer og dine gæster, som er super skønne at se på efterfølgende.

Hvad med at starte med at skære kagen for, når i ankommer til receptionen? Kage, frugt og bobler kan være lige så godt som aperitif som noget andet! Hertil kommer, at det giver muligheder for at gøre dette udendørs i dagslyset, så det giver bare ekstra flotte billeder og god stemning.

receptionen

BRYLLUPSMIDDAGEN OG FESTEN

I bør vælge at sætte et loft på antallet af indslag, og give oplysninger på forhånd, at hvert indslag helst skal vare højst 3-5 min. Medmindre i ønsker at sidde ved bordet hele aftenen. Sørg for at koordinere det tydeligt med toastmasteren i forvejen.

Sæt tid af til at tage nogle billeder omkring solnedgang, her ligger det bedste lys i løbet af hele dagen, og hvis du har haft regn tidligere på dagen, så får du måske et ekstra forsøg for godt vejr.

Husk at afsætte lidt tid til kun at være jer to. Snak om det i forvejen, og når i ser muligheden for det. Gå f.ex. en lille tur helt for jer selv. Brug den tid til bare at være jer 2. Få snakket sammen og nyd alle indtrykkene. Et bryllup dag går så utroligt hurtigt. Hvis man ikke er bevidst om det, så har i pludselig ikke fået noget kvalitetstid sammen.

Placer jeres stole tæt sammen under middagen og talerne. Vær ikke bange for at hygge om hinanden, holde i hånd osv. Det giver hyggeligere billeder af jer.

En sulten fotograf er ikke en god fotograf. Husk på at jeres fotograf er med jer i 10-12 timer og vil sætte pris på at få serveret mad på samme niveau som gæsterne. Det er faktisk en god ide at servere det på samme tid som når i selv spiser, der er der alligevel ikke så meget at fotografere, og der er et lille ophold i talerækken.

Ønsker du, de traditionelle billeder af kageskæringen og brudevalsen under brylluppet? Så kan det faktisk være en god idé at kombinere disse to! Når alle gæster, stadig er samlet for at se jer, skære kage, tage et par bider og gå så direkte over til at danse brudevalsen. Efter da er festen officielt begyndt, og dem, der ønsker at danse kan bare gå igang, og de der vil spise kage og at nyde denne kan frit gøre det.

Hvis du ønsker, at danse og feste, så tænk grundigt over den musik i sætter på jeres playliste, eller endnu bedre, invester i et live band/DJ. Kommer der en dårlig sang, dør dansegulvet meget hurtigt.

Har i et lokale udsigt til haven eller en gårdhave? Hvad med at tage en dans i haven? Det er en dejlig afslappet atmosfære at danse i græsset barfodet, og du får udnyttet til haven og sommeren til fulde!

Planlægger du en overraskelse til din partner, eller til gæsterne i løbet af dagen? Sørg for det ikke også er en overraskelse for fotografen. For at få gode billeder, er det en god idé, hvis fotografen ved, hvad det vil ske. For eksempel kan det være konfettipopping på dansegulvet, en dans, en sang eller lignende i gerne vil have flotte fotos af.

EFTER BRYLLUPPET

Når brylluppet er overstået og billederne er modtaget, sørg for ikke bare at lade jeres billeder ligge og flyde. Opret albummer, få dem op på Facebook væggen eller på Instagram! Og vælg høj kvalitet, når du husker. Disse billeder er en investering for både dig, din familie og ikke mindst deres efterkommere. De skal holde i generationer, så bare bryllupsalbumet er et album, man med god samvittighed kan sætte nogle penge i 🙂

Alle elsker at få et fysisk takkekort i posten. En gylden regel er at sende takkekort senest tre måneder efter bryllupet. Spørg gerne fotografen om hjælp til at få udformet et design som passer til både billeder og stilen fra bryllupet.

Vær ikke bange for at hænge jeres bryllupsbilleder på væggen! Vi har stor erfaring med at tilpasse billederne og lave flotte kollager der passer til forskellige slags interiør. Der er mange måder at skabe billeder til væggen, både med og uden indramning. Billeder der er fotograferet langt fra, for eksempel, i et landskab, kan i sagtens vove at oprette i en lille smule større format. Det kan også være hyggeligt at lave en fotovæg med forskellige stemningsbilder fra dagen.

Synes i det er svært at finde gaver til forældre og bedsteforældre? Det er ikke længere et problem til de kommende fødselsdage og jul, med billeder fra brylluppet. Et billede af jer indrammet eller en flot fotobog er en perfekt gave til dem der har alt!

Giv jer selv et par dage til at “lande” efter brylluppet, og pak til bryllupsrejsen. I behøver ikke vente alt for længe med bryllupsrejsen! Nyd hinanden, lad indtrykkende lande. Og ta så afsted på den store kærlighedsferie. Når i kommer hjem ligger jeres bryllupsbilleder sikkert klar og i kan så genopleve den store dag endnu engang gennem jeres flotte bryllupsfotos.