Du har sikkert hørt det mange gange. “Man skal ikke kaste med ris efter bruden og gommen. De fugle, der efterfølgende kommer og spiser de ukogt ris svulmer op i maven og fuglene dør”.

Mange par ønsker at undgå, at der bliver smidt, ris efter ceremonien, af hensyn til de stakkels fugle. Det har også ført til, at mange kirker forbyder riskasting på kirketrappen.

Men sandt er det virkelig, at de tager skade af at spise ris?

Nej!

At fugle ikke tåler spise ris er en myte.

Der foreligger ikke nogen beviser for, at fugle, der har haft problemer, eller at de er døde på grund af hævelser i maven. Årsagen er, at disse frøsorter at bliver hurtigt optaget og behandlet. Hertil kommer, at mange af disse små fugle, spiser småsten og sand. Og fordøjelsen går så hurtigt, at hævelsen ikke er et problem, ” siger en erfaren zoolog.

Vi fotografer elsker, når der er masser af liv uden for kirken, uanset om det er med riskasting, konfetti, sæbebobler, rosenblade eller andre kreative krumspring. Så er opfodringen hermed givet: Fuglene tager ikke skade, så smid i bare risen. Risen bidrager iøvrigt til mere spændende billeder uden for kirken. Så længe kirken tillader det, naturligvis.

Et lille tip! Meget få gæster husker at medbringe ris til kirken, så hvis i ønsker at der skal riskast med på jeres bryllupsbilleder udenfor kirken efter vielsen, går i klogt i at planlægge dette i forvejen, og få nogle af jeres venner til at sørge for at dele det ud til gæsterne, der ønsker at det. Husk også at uddelegere en del af ansvaret, således at det bliver ryddet pænt op efter dig.