Det kan være svært for et kommende brudepar at gennemskue, hvad man normalt betaler for en bryllupsfotograf

Det kan være svært for et kommende brudepar at gennemskue, hvad man normalt betaler for en bryllupsfotograf, og hvad i får for jeres penge. Der er så store forskelle på priser, der varierer fra få tusinde kroner op til 50.000 kroner, hvis man kigger på fotograferne i de Nordiske lande. I denne artikel vil vi forsøge at give dig nogle simple oplysninger om baggrunden for de priser, fotograferne tager.

Vi kigger på, bryllupsfotografering for en hel dag, hvilket er det vi som fotografer arbejder mest med. Heldagsfotografering betyder, at fotografen følger jer som par hele dagen. Ofte er det en “pakke” med med 10 eller 12 timers fotografering. Prisniveauet for heldagsfotografering ved erfarne fotografer ligger mellem 20-30.000,- plus minus et par tusind kroner. Hvorfor koster det så det, spørger i? Det enkle svar er: indtægter – udgifter = overskud. Man har en pris, fordi fotografen har regnet på det samlet set, og nået frem til at det er denne indtægt man har brug for, for at have en gennemsnitlig årsløn, som alle andre mennesker også har det.

Her kan i læse mere om andre fotografers erfaring med heldagsfotografering

Her kommer en hurtig gennemgang af prisen:
30.000 i alt
– 6000kr (25%) går til moms
Derudover går ca. 7-9000kr til skat og arbejdsmarkedsbidrag etc

Det resterende beløb på ca 15.000,- bruges blandt andet til at betale for job forsikringer (sygdom/sundhed samt rejser/udstyr), indkøb og vedligeholdelse af hovedudstyrer + backup-kamera og udstyr, leje af kontor, pension, uddannelse/kurser, løsning til backup af jeres billeder, billedbehandlings software, feriepenge og løn. Hver fotograf har selvfølgelig deres beregninger i forhold til de enkelte løsninger, samt udgifter men det er let at se, at der ikke går mange penge fri hver måned via dette regnestykke.

Hvor mange timer bruger en fotograf  i gennemsnit ved et heldagsbryllup?

  • ca. 2-3t – I starten går med tid til at besvare e-mails, telefonmøde eller skypemøde, der skal laves fakturering og kontrakt mellem fotograf og brudepar. Samt diverse i forhold til koordinering med præsten, feststedet, toastmaster etc.
  • 12t – På selve bryllupsdagen hvis vi tager udgangspunkt i 12 timers fotografering (heldagsfotografering).
  • ca. 15-25t – I de efterfølgende uger efter brylluppet går det meste af tiden med; først at importere og lave backup af jeres billeder. Så skal bilederne sorteres, de bedste sorteres fra til billedbehandling. Der skydes ofte langt over de over 2000 billeder vi lover i heldagspakken. Alle billeder taget på dagen gennemgår en grundoptimering af farver og i skarphed. De udvalgte billeder får endnu mere kærlighed med flotte filtre i både Lightroom og Photoshop. Derefter skal alle billederne igen eksporteres i deres nye look og atter igennem en backup proces.

Alt i alt når vi op på ca. 35-40 timer ved et heldagsbryllup.

Her kan i se vores priser for bryllupsfotografering