Vi har talt med en professionel bryllupsplanlægger. Hun har planlagt og deltaget i mere end 100 bryllupper og events og ved, hvad hun taler om. Her er hendes bedste tips til kommende brudepar.

Hvad er det bedste råd du kan give til et par der planlægger et bryllup?

– Det bedste råd jeg kan give vordende par, er at huske, at det vigtigste er kærligheden mellem jer. At den kærlighed er så stærk, at i ønsker at vælge hinanden, hver eneste dag resten af dit liv.

Hun mener, at det er vigtigt, at bruden og gommen tør være ærlig overfor sig selv gennem hele planlægning.

– Hvem er “vi”? Hvad har vi brug for at få en uforglemmelig fest? Lad jeg ikke styre af forældrene, forlovere, venner eller søskende. Det er jeres ønsker, der skal være i fokus. Lad ikke brylluppet være en socialstatus jagt, eller en materialistisk jagt efter det “perfekte”. Det er meget let at føle, at man skal fundamentere hele sin eksistens, i de 24 timer man er i fokus på selve bryllupsdagen. Hold fokus på, hvad der er vigtigt for jer, og vælg resten fra.

Hvordan finder i de bedste leverandører til brylluppet?

– Det er ekstremt vigtigt at sikre kvaliteten hos jeres leverandører. Bryllupsplanlæggere har ofte en særlig ekspertise og kan hjælpe dig med at finde de bedste og rigtige leverandører til jer. Det betaler sig at tjekke referencer, og se på de forskellige leverandøres tidligere arbejde, samt undersøge lidt om entreprenørens kompetencer. En strålende natur fotograf er ikke nødvendigvis en god bryllupsfotograf. Vælg kompetente, erfarne fagfolk, der brænder for bryllupper. Brug en bryllupsplanlægger hvis du er i tvivl eller har brug for input.

Hvad er dit råd til brudepar der er opsat på at holde deres budget?

– Tænk grundigt over hvad jeres budget er for brylluppet. Ta en åben og ærlig snak om budgettet. Hvad har vi? Hvad skal vi bruge, og hvor langt er vi villige til at strække os? Det er ikke nødvendigvis den bedste start på et ægteskab til at refinansiere på huslånet, bare fordi i ønsker et stort fyrværkeri til brylluppet.

– Opstil et realistisk budget. Hvad får i for de penge, i har? Hvad er mest vigtigt? Jeg værdsætter altid at arbejde med budgettet med mine par. Det er et styringsværktøj. Økonomien skal ikke give en klump i maven. Mener i ikke visse leverandører, er noget i har råd til, så find er alternativ. Det er en god ide at bruge familien. Husk også på at det er ok at uddelegere, i bør hellere arrangere et mindre bryllup, og lade gæsterne være gæster, end miste en del af intimiteten og kvaliteten.